Alexandertechniek | Cranio-sacraal therapie in Amsterdam en Rotterdam

Alexandertechniek werkt zowel preventief als bij herstel van diverse lichamelijke en emotionele klachten.

 

F.M. Alexander ontdekte dat er een natuurlijke relatie is tussen hoofd, nek en rug en hoe deze relatie van invloed is op ons algehele functioneren.

Alexander Techniek – Voor wie

Voor wie is de Alexander Techniek? De Alexandertechniek kan voor iedereen waardevol zijn en het leren van de techniek is niet leeftijd gebonden. Aan jong en oud wordt de techniek geleerd. De techniek werkt zowel preventief als bij herstel. U kunt voor de Alexandertechniek kiezen bij verschillende lichamelijke en emotionele klachten. Maar ook bij het aanleren of verbeteren van vaardigheden is de techniek een goede keuze.

“Hoewel niemand zal beweren dat de Alexandertechniek alles kan helen, bestaat er geen twijfel over dat zij diepgaande en gunstige effecten heeft, zowel op het geestelijke als lichamelijke vlak.” (Prof. Nicolaas Tinbergen, Nobelprijswinnaar Geneeskunde en Fysiologie, 1973)

 

Alexander Techniek – Voor wie geïnteresseerd is in:

  • gezondheid / welzijn. Hoewel de Alexandertechniek geen therapie is maar een leerproces inhoudt, kunnen de positieve therapeutische effecten ervan groot zijn. De techniek richt zich op fundamentele oorzaken van een groot aantal fysieke en mentale klachten, die samenhangen met de manier waarop we met onszelf omgaan. Mensen met bijvoorbeeld pijn- en spanningsklachten, rugklachten, problemen met de ademhaling of RSI-klachten kunnen veel baat hebben bij de toepassing van de techniek. Ook als preventie van klachten en blessures en als ondersteuning bij herstel van ziekte of bij revalidatie is de techniek van grote waarde gebleken.
  • zelfontwikkeling / persoonlijke groei. De Alexandertechniek kan van belang zijn voor iedereen die zichzelf en zijn of haar mogelijkheden en talenten in alle vrijheid wil leren kennen en ontplooien of die zijn zelfkennis, bewustzijn en vitaliteit wil vergroten.
  • presentatie / vaardigheden. Voor musici, dansers, zangers, acteurs en sporters vormt de Alexandertechniek een waardevolle basistechniek. De Alexandertechniek biedt belangrijke ondersteuning bij het aanleren en verbeteren van nieuwe vaardigheden.